Speel de rol van je leven

Stel je voor:

Je zit in de bioscoop en je kijkt naar een film. Plotseling merk je dat jij je bevind IN de film die je aan het kijken bent. Je bent een personage geworden en speelt ineens mee in deze film. De mensen in de film kijken er niet raar van op dat jij er ineens bent en je past moeiteloos in de scènes van deze film.  Dus je voegt je in het verhaal en je merkt dat er wel  heel veel overeenkomsten zijn met het leven waarin je was toen je nog naar de film keek. Het lijkt allemaal heel echt en mensen en situaties zijn precies zo als in de “echte” wereld.

Welke rol speel jij in die film op de doek van de bioscoop en wat voor “superpowers” heb jij die je in je andere leven niet had? Wat is er allemaal mogelijk en wat kun je creëren waarvan je “weet” dat het  niet mogelijk is in de wereld waar je vandaan komt? Hier in deze film kun je alles hebben, doen en krijgen wat je maar wilt. Alles is mogelijk, omdat dat in een film nu eenmaal zo is; het onmogelijke is mogelijk.

Wat als je precies zou weten hoe je, dat wat je wilt, kunt regelen, bestellen eigenlijk? Wat is er dan allemaal mogelijk?

Wat zou je kiezen? Welk leven zou je leiden? Waar zou je wonen? En met wie? Heb je kinderen, huisdieren of geniet van het alleen zijn en het doen wat jij wilt. Zou je leven er uit zien zoals in de wereld waar je vandaan komt of kies je totaal iets anders. En wat als alles wat je wilt hebben, doen en zijn met totaal gemak gerealiseerd zou kunnen worden? Instant manifestatie, een knip met de vingers. Zou je denken dat dat mogelijk is? Of zou dat moeilijk zijn en moet je daar moeite voor doen? Je beste voor doen? Kom op zeg, in een film? Daarin is alles mogelijk!

Raar scenario ?!

Stel je voor: dat jij al je hele leven een rol speelt in een film zonder dat je dat in de gaten hebt. De wereld waarin jij nu leeft, een film? Belachelijk zul je denken. Alles lijkt zo echt, de mensen, de situaties, de wereld om je heen. Nee, dat is onmogelijk.

Maar is dat zo? Wat als alles wat je om je heen ziet een illusie is, een script dat je zelf elke dag (onbewust) schrijft. Een rol die je elke dag speelt.  WAT? Nee dat kan toch niet! Dat kun je niet bevatten bijna.

Maar stel je eens voor dat dat wel zo zou zijn. Wat is er dan mogelijk? Denk even terug aan de film uit de bioscoop. Zou je dan net als in die bioscoop film alles wat je zou willen hebben ook net zo kunnen  regelen/bestellen? Je zou dan waarschijnlijk denken dat dat niet mogelijk is, want dit is het “echte” leven en daar in is dat allemaal onmogelijk en moeilijk en zwaar. Toch? Of toch niet?

Stap nogmaals in de bioscoop film en bekijk hoe je dingen daar zou aanpakken, zou regelen, zou manifesteren, met de wetenschap dat alles daar mogelijk is en haal dan dat scenario naar jouw leven hier in de “echte”wereld.  EN doe het hier op dezelfde manier en schrijf elke dag (bewust) het script van jouw leven en de speel de rol die bij jou past. En elke dag kan je een nieuwe rol kiezen als je dat wilt. Wie wil je vandaag zijn? O dat was niet zo leuk. Dus kies je morgen een andere rol van wie je wel wilt zijn, enz enz.

Heel veel plezier met het creëren van jouw film (leven)