Dit is wat er gebeurde toen ik mijn telefoon thuis liet….

Dit is wat er gebeurde toen ik mijn telefoon thuis liet....

Een paar weken geleden gebeurde er iets bijzonders, nadat ik voor het eerst mijn telefoon thuis liet toen ik naar het bos ging.
 

Sinds een paar maanden laat ik wel vaker mijn telefoon thuis als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen, maar naar het bos was ik nog niet geweest zonder telefoon. (Want stel je voor als er in het bos iets gebeurt en ik kan niemand bereiken)
 

Oké, dus ik laat die dag mijn telefoon thuis en ga naar bos met mijn hond. Dat doe ik al z’n 4 jaar bijna wekelijks.  Even niet langs de drukke weg lopen waar ik woon, maar een uurtje de natuur in. 

Het is niet echt een groot bos en daarom was ik in de veronderstelling dat ik de meeste paadjes al een keer gelopen had.


Aangekomen in het bos denk ik niet echt na over welke kant ik op zal gaan en als vanzelf ontstaat een wandeling. Het eerste stukje is nog bekend terrein, maar dan sla als vanzelf linksaf en direct daarna rechtsaf. Ik merk dat ik op een pad ben gekomen dat me niet bekend voorkomt.


Heel even is er een soort schrik gedachte dat ik geen telefoon bij me heb. Wat als….? Direct negeer ik die gedachte (geloof niet alles wat je denkt) en loop verder. Slinger paadje hier en slingerpaadje daar.

Ik kom in een deel van het bos, waar ik echt nog nooit ben geweest. Het is er zelfs een beetje heuvelachtig. Af en toe sta ik even stil om de nieuwe omgeving in me op te nemen.

Ik vervolg mijn wandeling en verbaas me over hoe het komt dat ik hier nog nooit geweest ben.

Na een flink stuk over onbekend terrein te hebben gelopen, merk ik dat ik weer dingen begin te herkennen van eerder gelopen routes. Na ongeveer een uurtje wandelen ben ik weer terug bij de auto.


Pas als ik weer huis ben komt het besef……

  1. Hoe komt het dat ik met telefoon steeds dezelfde routes loop? Soms links om, dan weer rechts om, maar steeds min of meer hetzelfde. Als een voorgeprogrammeerde route op een TomTom.
     
  1. Hoe komt het dat ik zonder telefoon op plekken kom waar ik nog nooit ben geweest, zonder bewust een route te kiezen, alsof ik werd geleid?


Dat bracht me weer bij de volgende vragen:

1a. In hoeverre word ik beïnvloed door mijn telefoon (signalen/straling) zonder dat ik dat de gaten heb? Zijn de keuzes die ik vrij denk te maken wel echt van mij of is er iets anders aan de hand? 

2a. In hoeverre word ik geleid door iets wat groter is dan mijzelf. Iets wat de wind doet waaien, wat de bomen doet groeien en wat mijn hart laat kloppen als ik slaap. Noem het intuïtie, een “innerlijke gps” of, en daar is ie weer, Licht?

Het is in ieder geval iets wat ik nog niet kan verklaren en ik vond het echt heel opvallend. Het heeft me aan het denken gezet.

Vooral omdat het gisteren weer gebeurde!
 

Ik was een paar weken niet naar het bos geweest omdat het steeds zo slecht weer was. Toen ik gisteren weer ging liet ik opnieuw mijn telefoon thuis. En wat denk je?


Ook nu gebeurde het weer. Zonder na te denken werd ik weer geleid en liep een totaal andere route dan normaal. Nu aan de hele andere kant van het bos dan waar ik de vorige keer zonder telefoon was geweest. Dat kan geen toeval zijn.

Ik vermoed dat het zomaar iets te maken kan hebben met LICHT.

Sinds november vorig jaar ben ik namelijk onder andere bezig met zonlicht opsnuivenOok ben ik me aan het verbinden met de natuur en aarde-energie.

De laatste paar maanden ben ik er zelfs heel intensief mee bezig door de boeken die ik aan het lezen ben van Jacob LibermanZie mijn vorige email over licht
 

Kan een afbeelding zijn van boek en de tekst 'LIGHT Licht geneeskunst van de toekomst MEDICINE OF THE FUTURE Jacob Liberman JACOB LIBERMAN, O.D., PH.D.'

Soms kan je gewoon niet kiezen, dus wat doe je dan?
Dan koop je gewoon de Nederlandse én de Engelse versie? .


Is het het (zon) licht wat mij leidt als er geen externe, onnatuurlijke invloeden  (telefoon) aanwezig zijn? 
Juist ook omdat ik nu op een andere manier mijn ogen gebruik (Look at everything you see as equally important)  en er meer licht binnenkomt.

Ik vind het allemaal een hele bijzondere gewaarwording, waar ik me verder in ga verdiepen. 


In hoeverre beïnvloed de mobiele telefoon jou?

  • Ligt je telefoon bijvoorbeeld altijd op je nachtkastje als je slaapt?
  • Draag je je telefoon continue in je broekzak of in je directe omgeving? 
  • Neem je je telefoon altijd overal mee naar toe?


Wat zou er gebeuren als je bij wijze van experiment dat voor een paar dagen zou veranderen? 

Ik ben benieuwd naar wat je ontdekt en ik zou het leuk vinden als je dat met me wilt delen. 

In mijn volgende mail deel ik opnieuw een opvallend feit met je wat zo goed als zeker ook te maken heeft met de invloed van LICHT.

Ik wens je een fijn weekend en weer bedankt voor het lezen van deze e-mail. 

Liefs & Licht,

Erna 

Kan een afbeelding zijn van boek en de tekst '1ש Belief How the Science of Light Unlocks the Art of Living LUMINOUS LIFE JACOB ISRAEL LIBERMAN, OD, PHD with Gina Liberman & Erik Liberman Foreword by JAMES L. OSCHMAN,PHD'

"Licht is informatie"
"Licht is onze voornaamste voedingsbron"
"De allerergste fout die onze beschaving maakt, is het directe
daglicht en heilzame zonlicht uit ons leven te bannen"

- Jacob Liberman -