Mijn verhaal

De kracht uit de natuur: Essentiële oliën

Essentiële oliën, ja die hadden al een tijdje mijn aandacht, maar op de een of andere manier klopt het nog niet voor mij. Al een aantal keer flesjes gekocht, die ik dan maar kort gebruikte en daarna weer vergat.  Ik had er meerdere boeken over in huis en zo bleven deze geschenken uit de natuur wel in mijn gezichtsveld,. Maar dat was het dan ook wel. Tot dat ineens iemand waar ik al jaren niets meer van gehoord had, mij een email stuurde over haar ervaring met essentiële olie. Ze gaf een inspiratie avond waar ze over de olie vertelde en ineens wist ik waarom die olie steeds in mijn bewustzijn was gebleven. Dit klopte voor mijn gevoel. Alles wordt biologisch geteeld, de destillatie is zuiver zonder chemicaliën en er wordt niks synthetisch aan toegevoegd, alles is puur natuur van therapeutische kwaliteit.

Toen ik mijn start pakket ontvangen had begon de olie natuurlijk op allerlei manieren te proberen. Door bijvoorbeeld direct toe te passen op de aangedane plek op het lichaam, door de olie te verdampen in de bijgeleverde diffuser of door de olie direct uit het flesje te inhaleren.

Toen ik voor het eerst de diffuser gebruikte met de StressAway olie had ik hem een uurtje voor het avondeten aangezet. Normaal is het nogal onrustig tijdens het eten. Nu heerste er een soort rust tijdens het eten. Oké, dat kan toeval zijn dacht ik nog. Later deed ik de olie Joy in de diffuser. En ineens leek het of de sfeer meer ontspannen was, mijn dochter begon uit zich zelf hele verhalen te vertellen en er was een soort lichtheid aanwezig in de ruimte. De sfeer werd gezelliger. Oké dat is grappig dacht ik weer.

Daarna nog meer ervaring met de verschillende olie opgedaan. Bij ieder pijntje of ongemak zocht ik uit welke olie daar het beste voor zou helpen.

    Bij spierpijn of iets te veel gevraagd van het lichaam?
> > > met het pijntrio tevoorschijn en de pijn verdween! Valor, panaway, peppermint
    Verbrand aan iets heets?
> > > Lavender er op en de hitte trekt supersnel weg
    Misselijk?
> > > geen probleem met Peppermint.
    Moeite met inslapen?
> > > Ook daar is een olie voor!
    Moeite met concentreren?
> > > Een druppel Frankincense doet wonderen

En zo ontdek ik elke dag weer nieuwe dingen waar ik de olie voor in kan zetten. Want dat is ook zo mooi aan de olie, ze zijn multifunctioneel inzetbaar. Nu staat mijn diffuser dagelijks aan en ruikt het niet alleen heerlijk in huis, maar je weet ook dat die geur iets goeds doet voor je.

Ervaar zelf ook de essentiële oliën van Young Living! 

Etherische, ook wel essentiële olie genoemd kan op verschillende manieren worden gebruikt:

 • Aanbrengen / masseren op de aangedane of zere plek
 • Aanbrengen op de voetzolen, polsen, in de nek, langs de schouders, op een chakra
 • Inhaleren via de handen en/of verdampen zonder verhitting
 • Het als “parfum”  dragen

De meeste etherische oliën zijn:

 • anti-bacterieel
 • anti-schimmel
 • anti-viraal
 • ontstekingsremmend
 • pijnstillend of verdovend
 • gezonde celdeling bevorderend
 • immuunsysteem versterkend

Om ook jou met de olie kennis te laten maken, ben je van harte welkom in mijn praktijk voor een informatief inspiratie uurtje en laat ik je kennis maken met de producten.

Deze inspiratie momenten zijn gratis en vrijblijvend. Ik deel mijn ervaringen en enthousiasme, omdat ik zeker weet dat het voor heel veel mensen ondersteunend kan werken.

Aanmelden
Graag aanmelden zodat ik rekening kan houden met je komst. Informeer naar het eerstvolgende inspiratie moment.

Mail naar ernazuidhoek@gmail.com  of bel me op 06-28 876 686

Tot ziens

Gunjezelfhetbeste, Loosterweg 35, 2215 TM  Voorhout