Mijn verhaal

Heel lang heb ik gedacht dat ik een betere versie van mezelf moest zijn. Dat ik harder moest werken of beter mijn best moest doen om iets te bereiken of te betekenen in deze wereld. 

Ik dacht dat ik toch niks te melden had en hield mijn mond. Steeds weer maakte ik mezelf klein en was ik soms bijna onzichtbaar. Ik dacht dat anderen het beter wisten of "beter" waren dan mij. Ik werd een grijze muis die juist zo graag gezien en gehoord wilde worden om wie ik was.

Al die tijd had ik moeite om vrijuit te spreken. Dat kwam ook omdat ik nooit had geleerd om me uit te spreken over wat ik voelde. Wij deden vroeger niet aan voelen. Bij mij thuis deden we aan doen. En daar was ik heel goed in geworden.

Waar ik ook goed in was geworden was me ook overal druk om maken. Ik zag al problemen voordat ze er waren. Mijn gedachten draaiden overuren en daardoor was slapen vaak een uitdaging. Daarbij had ik ook nog eens een kort lontje en kon om niets ‘uit de bocht vliegen’. Het gebeurde regelmatig dat ik een snauw en een grauw gaf aan de mensen waar ik van hou.

Ik had heel veel oordelen en beperkende gedachten over mezelf en over wat mensen van me dachten. Ik dacht ik niet goed genoeg was. Ik veroordeelde mezelf voor wie ik was en ik deed niet de dingen die waar ik blij van werd. 

Misschien is het je inmiddels opgevallen: ik DACHT nogal veel.

Totdat ik er achter kwam dat ik veel van die dingen zelf in stand hield, door de gedachten over mijzelf en over de wereld om me heen te geloven.

Dat was het moment dat ik als donderslag bij heldere hemel een levens veranderd inzicht kreeg:

>>>Alles wat ik DENK hoeft niet per se waar te zijn<<<

Dat sloeg in als een BOM!

Als alles wat ik denk, niet per se waar is, ..... dan ben ik VRIJ!

Dan is alles mogelijk!  

Ineens zag ik wat ik me nog nooit had gerealiseerd; namelijk hoe ik als mens functioneer via mijn gedachten en hoe dat voor 100% mijn leven bepaalt.

Daardoor ging ik beseffen dat ik mijn dagelijkse stress, boosheid, irritatie, frustratie en ongeduld zelf creëerde, met de gedachten die ik er over geloofde.

Hierdoor draaien mijn gedachten nu niet meer op volle toeren en loop ik niet meer constant te piekeren. Ik ben veel meer ontspannen, doordat ik me niet meer met elke gedachte hoef bezig te houden.

Ik ben nu ook veel rustiger als dingen niet gaan zoals ik verwacht. Waar ik voorheen nog wel eens uren of zelfs dagen in iets kon blijven hangen, lossen deze dingen zich nu bijna vanzelf op, door de gedachten die ik erover heb met rust te laten.

De rust komt nu van binnen uit mezelf. Dat is de enige plek waar ik zelf invloed op heb. Op die manier ben ik niet afhankelijk van mensen, omstandigheden of situaties voor mijn rust en dat geeft me kracht en zelfvertrouwen.  

Over Erna