Insight

Als je deze email ontvangt begin ik net aan mijn tweede dag in Birmingham, Engeland. Ik ben daar voor een training en tevens mijn eerste live ontmoeting met mijn collega When Women Speak Leaders. Ik kijk er naar uit om ze in het echt te ontmoeten. 

Ik ben ook nog nooit in Engeland geweest, dus ik ben heel benieuwd hoe het daar is.

Ik heb speciaal echte Nederlandse lekkernijen (stroopwafels en drop) gekocht om mee te nemen. Daarmee komen we het weekend wel door. 
 

Als ik terug ben vertel ik je alles over dit weekend in Engeland en over de ontwikkelingen rondom mijn nieuwe When Women Speak groep. 
Dat het heel GAAF wordt weet ik nu al.

En natuurlijk over alle andere ideeën en inspiratie ik daar heb opgedaan.
 

Stay tuned!
 

Zachte koffers


Ik noemde hierboven naast de woorden ideeën en inspiratie, niet het woord inzichten ik zal je uitleggen waarom, want er is voor mij een verschil tussen inzicht en INZICHT.
 

Als ik het heb over een INZICHT dan bedoel ik niet een oppervlakkig dingetje, zoals bijvoorbeeld "Ik kreeg het inzicht om een glas water te drinken"
 

Voor mij is een INZICHT een soort complete download van iets wat ineens heel duidelijk wordt. Het hele beeld wordt in één keer zichtbaar gemaakt als een soort plaatje in mijn hoofd.
 

Het is alsof er een klein bommetje ontploft? die ineens dingen in een heel ander daglicht zet. Ik maakte er ook een video over.
 

Het is alsof mijn hele realiteit rondom een bepaald onderwerp of situatie helemaal op z'n kop wordt gezet. Ik kan het daarna nooit meer zien zoals het was. Er is dan wezenlijk iets veranderd.

Ik noem die INZICHTEN ook wel mijn eigen-wijsheid. 

Ineens worden dingen heel helder van binnenuit. Dat is wat ik bedoel met het vinden van je eigen antwoorden. Ik vind daarom het Engelse woord voor inzicht zo mooi; insight/inside,van binnenuit.


Nu mijn gedachten steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en ik niet meer elke gedachte belangrijk maak, ontstaat er steeds meer ruimte om die heldere momenten van INZICHT en eigen-wijsheid. te kunnen horen.


Wat maakt voor mij het verschil tussen een inzicht en een INZICHT? Alleen als het 'life-changing' ?is, krijgt het van mij het predicaat INZICHT.


Heb jij dat ook wel eens mee gemaakt dat je door een INZICHT ontdekte dat iets totaal anders bleek te zijn dan je dacht dat het was?
 

Als dat zo is ben ik heel benieuwd wat dat INZICHT jou heeft opgeleverd. 

Deze foto maakte ik een paar dagen geleden.

Heel toepasselijk met een bij "inside"