Blue Monday of Happy Every-day

Blue Monday. Weer z’n termijn die is overgewaaid uit het buitenland.

Het is in het leven geroepen door een Engelse psycholoog. De combinatie van slecht weer, mislukte voornemens en de eerste werkdag van de week zouden ervoor zorgen dat je je extra ongelukkig zou voelen, meent de Brit. Maar is dat ook zo?

Volgens mij is dit complete onzin, want je bent zelf de baas over hoe je je voelt op elke dag van het jaar.

Laat me je vertellen over mijn weekend, misschien wordt het dan wat duidelijker:

Dit weekend heb ik weer eens duidelijk kunnen ervaren hoe gevoelens en emoties je kunnen overnemen als je er niet bewust van bent dat dit alles ontstaat vanuit je denken.

Ik was chagrijnig en boos over hoe sommige dingen bleken te gaan. Ik liet me behoorlijk opfokken over een situatie die in mijn directe omgeving gebeurde.

Verstandelijke gezien wist ik dat het mijn denken was die een loopje met me nam, maar op een ander niveau voelde dat niet zo en voelde ik me toch echt boos en chagrijnig.

Toch had ik diep van binnen niet het gevoel dat ik het hoefde te veranderen. Ik wist namelijk dat het mijn denken was, dat er voor zorgde dat mijn gevoelens en emoties mij overnamen.

Ik ervaarde wat er gebeurde en het was oké op dat moment. Ik wist namelijk dat alles wat er gaande was, voortkwam uit mijn denken.
Zelfs in deze storm van gedachten, gevoelens en emoties kon ik me daar bewust van zijn.

En dat vind echt bijzonder. Ik kan ervoor kan kiezen om chagrijnig en boos te zijn. En ik kan er voor kiezen om met één andere gedachte mijn staat van zijn te veranderen.

Op dat moment heb ik daar niet gekozen en bleef ik nog even lekker boos en chagrijnig  en dat was helemaal oké, omdat ik wist dat ik elk moment kon omschakelen naar blije en vrolijke gedachten.

Daarom niks geen Blue Monday voor mij. Ondanks dat het nu ontzettend slecht weer is buiten of welke andere van buitenaf komende situatie ook. Ik weet dat ik zelf kan kiezen hoe en wat ik daarover denk en daarmee hoe ik me voel. We leven namelijk in het gevoel van ons denken.

Klinkt dit allemaal een beetje ongeloofwaardig en te mooi om waar te zijn? Kom het dan zelf ervaren.

In de Workshop Ontdek je eigen wijsheid op zaterdag 27 januari vertel ik je er alles. Ik heb er ontzettend veel zin en kijk er naar uit over om zoveel mogelijk over dit onderwerp te delen. Ben jij er bij? 

Als je inzicht krijgt in hoe vanuit je denken problemen en andere obstakels ontstaan, komt alles in een ander daglicht te staan. Vanuit die staat creëer je flow en moeiteloosheid en grote mate van vrijheid in je denken. Je sluit dan weer aan op de natuurlijke stroom van het leven en zo ontstaat ruimte, rust en overzicht.