Zet je bril af en zie

Zet je bril af en zie


Ik ben weer zoveel mooie, gave en bijzondere dingen tegengekomen op mijn "Ontdekkingsreis van het Leven" dat ik alles wel tegelijk met je zou willen delen  Ik weet alleen niet of dat z'n goed idee is, want het is best veel.?

Daarom deel ik als eerste een paar opmerkelijke zaken uit een (Engelstalig) boek wat ik heb gelezen van Jacob Liberman - Take off your glasses and See!

Bijna iedereen is het heel normaal gaan vinden dat als je ouder wordt dat je dan op een gegeven moment een leesbril nodig hebt.

Wat als dat eigenlijk niet normaal is?

Ik heb dit nooit als waarheid aangenomen en ben blijven kijken (leuke woordspeling) naar manieren om mijn gezichtsvermogen te verbeteren/optimaliseren, omdat ik gewoon weet (without a shadow of a doubt) dat het mogelijk is om te zien zonder bril.

Mijn 'overtuiging' is namelijk: Ik heb 100% scherp zicht in beide ogen op alle afstanden en onder alle omstandigheden! 

Door dit boek heb ik weer een (grote) stap vooruit kunnen maken om dat te bereiken. Er staan zulke GAVE Inzichten in dit boek. 

Deze zin was een echte game changer voor mij:
“Look at everything you see as equally import” - Kijk naar alles wat jij ziet als even belangrijk

Dus niet turen of staren of met je ogen knijpen om iets te zien, maar naar alles kijken, als één geheel dat even belangrijk is. 
Ik hoop dat je begrijpt wat ik hiermee bedoel, want dit maakt echt een groot verschil in kijken, ook als je  geen bril of lenzen draagt. Probeer eens of het lukt. 

Voor mij is op deze manier kijken veel meer ontspannend en niet alleen voor mijn ogen, maar voor mijn hele lijf. Zoveel meer een gevoel van ruimte.

Door minder te focussen op 1 ding en je ogen vrij te laten bewegen over alles wat je ziet in je gezichtsveld.  Daardoor merkte ik pas op hoe aangespannen ik mijn ogen altijd had.

Als wilt weten waarom er steeds meer jonge kinderen een bril moeten? Dat is precies daarom. Ze moeten zo hard focussen, opletten en goed hun best doen op school dat hun hele systeem zich vernauwd en dus ook hun gezichtsvermogen .

Ze hebben dus geen slechte ogen, maar door heel hard te concentreren, zetten ze steeds meer druk op hun ogen, waardoor ze steeds slechter kunnen kijken. Het is een vicieuze neerwaartse spiraal. Het komt dus niet alleen van telefoon of tablet gebruik of het Digibord.  
Lang leve het huidige schoolsysteem van leren en presteren in plaats spelenderwijs leren zonder druk van presteren.  

Nog een geweldige zin uit het boek wat te maken heeft met het bovenstaande:
You are restricting the light to flow in and out of your eyes by contracting your whole Being. Je beperkt het licht om in en uit je ogen te stromen door je hele wezen samen te trekken. -Laat die even binnenkomen-

Door te knijpen met je ogen, knijp je eigenlijk ook je hersenen en je hele lijf, waardoor er minder licht binnen in je hele systeem, wat weer kan zorgen voor spanning, angst of stress. ? 

Je zult je misschien afvragen waarom ik over dit alles zo enthousiast ben
1. Dat komt ten eerste omdat ik zelf een uitdaging heb met mijn ogen.
Toen ik jong(er) was had ik een lui oog zoals ze dat noemen.
Ik moest dus altijd van die vreselijke pleisters plakken op mijn oog en ik ben 2x geopereerd aan mijn oog om het recht te zetten. Door het verschil in beide ogen is een bril of lenzen geen optie voor mij.
2. Ten tweede ben ik gegrepen door het fenomeen Licht. Wat het is en wat het doet, vooral voor de cellen in ons lijf en ons DNA. Fascinerend!
Toen ik dus zo'n twee jaar geleden het werk van Jacob Liberman tegen, was ik direct alert. 
3. In die periode ontdekte ik Gene Keys (en Human Design) En ook dat gaat over licht en DNA. Fascinerend! Again
4. Als vierde heb ik er nooit in geloofd dat als je ouder wordt dat je dan een leesbril nodig hebt. 
Combineer die 4 met elkaar en je snap waarom ik hier zo enthousiast over ben.
Niets is wat het lijkt! Zet je bril af en zie!

Hier vind je een video van Jacob Liberman met weer een paar fascinerende inzichten:
"The eye looks for nothing. Life is looking for us"
"Real vision is the ability to see the invisible"

TIP van mij: verhoog de afspeelsnelheid naar 1.25 of 1.50. Dan nog is het goed te volgen en duurt de video minder lang. Gevalletje veel willen zien in minder tijd!

Je merkt wel, ik zou hier echt nog veel meer over willen delen. En dat ga ik dan ook zeker doen. In de vorm van een workshop over Zien zonder bril en hoe licht veel meer beïnvloed dan alleen kijken.

Is dat iets voor jou? Laat het me dan alvast weten. Een datum volgt z.s.m. To be continued! 

Is er iets wat je me wilt delen over dit onderwerp of heb je een vraag hierover, dan hoor ik het graag.