Over tranen, verbazing, loslaten & BARS

Ze belt me op en valt meteen met de deur in huis. “Ik wil een afspraak maken”” zegt ze. Ik heb je reclamebord gezien langs de weg en ik wil “rust in mijn kop”.

Ik stel haar wat vragen en we maken een afspraak voor later die week. Als ze binnenkomt zie ik gelijk de onrust. Ze gaat zitten op het puntje van de stoel en begint te vertellen. Dat ze al jaren slecht slaapt en dat haar gedachten maar blijven malen.

Als ze even stopt met haar verhaal, vertel ik haar dat ze de hele stoel mag gebruiken. Dat ze rustig maar gaan zitten en mag ontspannen. Even landen.
Ze doet wat ik vraag, maar ze zit nog steeds niet op haar gemak. Ik laat het even zo. Ik vertel haar wat we gaan doen en ze is erg benieuwd.

Ik hoop dat ze wat kan ontspannen als ze op de tafel ligt. 

Ik ben nog geen 10 minuten bezig met de sessie als ze in huilen uitbarst. De energie komt in beweging en het loslaten is begonnen.

Ik pak de doos met tissues. Ik zeg haar dat het oké is, dat ze het allemaal mag laten stromen. Alles wat ze al die tijd onbewust heeft vastgezet komt in beweging. Nog meer tranen stromen. Ondertussen ga ik door met de behandeling. Het is oké, alles mag er zijn.

Door het slechte slapen heeft ze ook verschillende lichamelijke klachten ontwikkeld. Ik vertel haar dat dat te maken kan hebben met alles wat ze in haar hoofd heeft vastgezet. Het lijf zoekt een uitweg en dat heeft z’n uitwerking op het lichaam.

Naarmate de sessie vordert zie ik dat ze meer ontspant. Soms schokt haar lijf en hoor ik haar diep zuchten. Als we na ruim een uur klaar zijn, deelt ze haar ervaring.

Ze vraagt zich af wat er allemaal gebeurde. Ik leg haar uit dat het niet echt belangrijk is om dat te weten. Er gebeurt altijd precies wat er mag gebeuren. We laten precies dat los wat we niet meer nodig hebben, op het juiste moment.
We hoeven niet te weten, hoe, wat en waarom.

Ik schenk een glas water voor haar in en we praten nog even na.

Nog steeds verbaasd van alles wat er gebeurd is, leg ik uit wat zij kan verwachten na een Bars behandeling en dat het is belangrijk om wat meer water drinken. Ik laat haar weten dat als ze contact met me op kan nemen als ze nog vragen heeft. 

We maken een nieuwe afspraak en we nemen afscheid. Ik ben zo benieuwd wat dit voor haar gaat betekenen. Over 2 weken zie ik haar weer en dan gaat ze me dat vast en zeker vertellen.   

        

Iedere keer ben ik weer verrast door wat er allemaal gebeurt tijdens en vooral ook na een BARS sessie.

Lichamelijke klachten die verminderen of zelf verdwijnen, mensen die weer een goede nachtrust hebben, die zich minder druk maken om personen of situaties, waar dat voorheen wel het geval was, die angst of stress zien verminderen enz. Iedereen ervaart het anders; het lijkt op maat gemaakt.

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of wil je weten of een Bars behandeling iets voor jou kan betekenen? Voel je vrij om me te bellen of een mail te sturen.

Ken je iemand voor wie blog interessant kan zijn, stuur deze dan gerust door. 

XO Erna