Brand je liever op (Burn-out) of zoom je liever uit?

Weet je nog dat je probeerde een krant te laten branden door er met een vergrootglas op te schijnen. Dat je dat puntje licht zo klein mogelijk moest maken voordat er een vlammetje verscheen.

Heel veel mensen doen iets soortgelijks met hun gedachten, gevoelens en emoties. 
Ze houden ze, zonder dat ze het in de gaten hebben onder een vergrootglas.

Alleen is het nu niet de krant die vlam vat, maar ben jij het zelf die opbrand door bezig te zijn met wat daar, onder het vergrootglas te zien is.

Als je je gedachten, gevoelens en emoties echter zo belangrijk maakt, er tegen vecht, ze niet te wilt voelen en ze het liefst weg wilt hebben of veranderen, dan zie je niets anders dan dat en kun je daar heel druk mee zijn en dus letterlijk opbranden (burn-out)

Wat kun je doen?

Uitzoomen van alles wat je voelt en denkt en verder niks!

Daardoor krijg je een veel groter plaatje te zien van wat er nog meer is in HET LEVEN. Het is alsof je uit de mist stapt van gedachten, gevoelens en emoties, die om je heen hangt.

Begrijp me niet verkeerd; gedachten, gevoelens en emoties zijn niet je vijand. Ze zijn er om je een ervaring te laten hebben van Het Leven.

Maar ze betekenen niets. Ze komen en gaan. Iedereen heeft gedachten, gevoelens en emoties. Ze zijn Universeel en niet persoonlijk. Wij maken ze echter persoonlijk.

Wij zijn gewoon een soort kanaal, een vat waaruit gedachten en gevoelens opborrelen. Willekeurige gedachten, waar iedereen anders mee omgaat.

Doe niets, waardeer elke gevoel. Voel de kracht in het gevoel. Niet de inhoud van je gedachten er over, maar het gevoel. Voel de kracht die door je heen wil stromen. De kracht die je anders zou onderdrukken en waar je anders tegen zou vechten. Het wil alleen gevoelt worden en dan kan het doorstromen.

Hoe minder het tegen houdt, hoe makkelijker het doorstromen gaat. Zo krijg je Rust in je Hoofd door niets te doen.

Brand je liever op of zoom je liever uit?

Ik maakte vandaag ook een nieuwe video. https://bit.ly/2Cmc3lV

XO Erna

E-BOOK Maak van je probleem een oplossing
Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt in MailChimp
Download gratis: Van irritatie naar transformatie
Door het invullen van je gegevens en je aanmelding geef je toestemming aan gunjezelfhetbeste.nl om je te mogen mailen en je persoonsgegevens te verwerken.