Je bent vrij!

 
Je bent vrij.
 
Je realiseert het je gewoon niet.
 
Als je geen angstige, depressieve of boze gedachten zou hebben, ben je automatisch vrij, omdat je dan verbonden bent met je eigen-wijsheid, met wie je diep van binnen werkelijk bent.
 
Maar soms heb je het gevoel dat er een klein persoontje in je zit die schreeuwt en schreeuwt, die pijn heeft, die lijdt.
 
Soms heb je dagen waarop je misschien niet eens kunt genieten van je ontbijt, van je werk, je kinderen of Het Leven in het algemeen.
 
In veel traditionele therapieën zou men gaan proberen uit te vissen wie en wat dit kleine persoontje is en waar het vandaan komt.
Men wil het gaan ontrafelen, uitdiepen, oprakelen, je verleden opspitten, oude koeien uit de sloot halen, want daar zou het wel eens mee te maken kunnen hebben.
 
Maar is dat ook echt zo? Ik ben van mening van niet.
 
Het enige wat nodig is om te zien dat je altijd vrij bent, is om te doorzien dat dit kleine persoontje van binnen slechts een illusie is, gecreëerd door je eigen denken, ook wel ego genoemd.
 
En jij bent het zelf die kracht geeft aan het bestaan van dit ego persoontje, met de gedachten die door je hoofd racen over wie je denkt dat je bent.
 
De waarheid is echter dat je niets hoeft te geloven van wat dit persoontje tegen je schreeuwt.
 
Het is allemaal niet waar!
 
Jij bent niet dat persoontje.
 
Jij bent het die hoort wat het persoontje roept. Maar omdat je het in je hoofd hoort denk je dat jij dat bent. Ik noem het ook wel je bovenkamer-bewoner.
 
Maar het zijn slechts gedachten, die opborrelen in jou. Een constante stroom van berichten die voorbij komt, als wolken in de lucht.
 
En wat doe je met wolken in de lucht? NIETS.
Ze komen en gaan zonder dat jij daar iets mee hoeft te doen.
 
En zo is het ook met je gedachten. Ze komen en gaan en je hoeft er niets mee te doen.
 
Sterker nog, zolang er niets mee doet, heb je er ook geen last van. Maar op het moment dat je ze echt maakt, ze vasthoudt en ze belemmerd om ongehinderd door te stromen, dat is het moment dat ze je uren, dagen, maanden bezig kunnen blijven houden.
 
Vergelijk het met de wolken en de zon. Als je probeert de wolken te vangen of tegen te houden, dan kun je ook de zon niet zien.
 
Zo is het ook met al die gedachten in je hoofd. Als je ze niet meer gelooft en ze met rust laat (negeert), zou je achterblijven met een perfecte mentale gezondheid. Je zou je eigen-wijsheid weer kunnen horen.
 
De zon gaat als het ware weer schijnen. Je komt uit een depressie.
 
Die eigen-wijsheid wordt ook wel intuïtie, je hoger zelf of je spirituele essentie genoemd. Of zoals ik het graag noem, je oneindige IK of Het Leven. (hoofdletter L)
 
Want dat is wie je werkelijk bent.
 
Dat is waar je altijd aanwezige OKE-zijn op je wacht. Zo ben je geboren. Compleet, heel en volmaakt. Altijd.
 
Alleen door alles wat je meemaakt in je leven (opvoeding, school, de maatschappij) ben je het contact er mee en het zicht erop verloren.
 
Dan denk je dat er iets aan jou mankeert en dat je niet goed genoeg bent.
Dan ga je weg van je aangeboren OKE-zijn en zoek je buiten jezelf naar rust en geluk.
 
Maar rust en geluk zijn altijd al aanwezig in jou, als een trouwe vriend die op je wacht totdat je de weg terug naar binnen weer vind, naar wie je werkelijk bent!
 
Geloof niet alles wat je denkt! Het maakt het leven een stuk eenvoudiger, leuker en makkelijker!
 
Wil je ontdekken wie je werkelijk bent en hoe vrij je kunt zijn?
 
Ook dat is When Women Speak.
 
Weten wie je werkelijk bent en hoe je dat volledig kunt benutten, zodat jij kunt gaan doen waarvoor je hier bent en waar jij blij van wordt!
 
Lees HIER verder over When Women Speak
 
Facebook Event vind je HIER