Je bent niet alleen, maar met 50 biljoen

Dag 5 van Intermittent Fasting (periodiek vasten).

Ik herken het gevoel. Het is hetzelfde gevoel als toen ik stopte met het drinken van alcohol, nu meer dan een jaar geleden. Het is het gevoel van ontwenning, van afkicken, van het doorbreken van een gewoonte.

En het is zo verdomde makkelijk om er aan toe te geven.
Het voelt zo goed om toch iets te eten voordat mijn vast tijd is afgelopen.

Maar ik doe het niet. Net zoals ik dat een jaar geleden ook niet deed.
Omdat ik een beslissing heb genomen.Een definitieve keuze heb gemaakt om het vol te houden. Om voorbij te gaan aan de oude vaste gewoonten die ik zo goed ken.

Al een aantal keren eerder hebben dit periodiek vasten gedaan.
Mijn langste periode was ooit 6 weken. Toen brak de zomervakantie aan en viel ik langzaam weer terug in mijn oude gewone eetpatroon.

Deze keer heb ik met mezelf afgesproken dat ik het in ieder geval tot 1 augustus ga volhouden. En ik weet dat het me gaat lukken, want deze keer doe ik het niet alleen.

Deze keer heb ik mijn lijf erbij betrokken. WAT?!

Deze keer heb ik mijn lijf vertelt wat ik van plan was. Ik heb uitgelegd dat het de komende tijd minder voedsel krijgt. Dat er periodes zijn van tot 20 uur, waarin er geen voedsel komt, maar dat dat niet betekent dat er schaarste is. Dat het niet betekent dat er gevaar voor uithongering dreigt, maar dat we op een nieuwe manier met eten omgaan.

Mijn lijf – en die van jouw trouwens ook - is heel intelligent en bestaat uit 50 biljoen cellen die met elkaar communiceren. Door ze op de hoogte te brengen van mijn plannen, weten ze wat er aan de hand is en hoeven ze niet te schrikken van dat er ineens minder voedsel binnenkomt.

Samen sta je sterker!

 
We zijn als mens zoveel meer dan we denken. Ik ben op een ontdekkingsreis om meer te weten te komen over mijn ware menselijke super powers en de oneindige mogelijkheden van wie ik werkelijk ben!
 
In plaats van straks naar een Netflix serie te kijken, wil ik je deze MUST-SEE video aanbevelen van Bruce Lipton: The Biology of Belief, Full Lecture.

Het is een 2,5 uur durende video over de 50 biljoen cellen die je lichaam vormen en  hoe je overtuigingen je biologie (je lichaam) beheersen. Deze video zal je kijk op wie je bent veranderen.

Als je weet wie je werkelijk bent, kun je zoveel meer!

Terug naar de basis.
Terug naar simpel.
Terug naar waar wie je werkelijk bent!