“Het is alweer twee uur en nou heb ik nog niks gedaan?”

“Het is alweer twee uur en nou heb ik nog niks gedaan?”

Deze gedachte hoorde vanmiddag in mijn hoofd. Alsof ik tegen mezelf praatte.

Ik hoorde een gedachte die me probeerde te vertellen dat ik nog niets gedaan had, ondanks dat het al twee uur was.

Even stopte ik en vroeg mezelf af: Is dit waar? Is het waar dat ik nog niets gedaan heb?

Het antwoord was: NEE.

Ik heb al een hoop gedaan, maar niet op de manier waarop mijn gedachten hadden bedacht dat het zou moeten.

Vroeger was de definitie van werken voor mij: een paar uur achter elkaar stilzitten achter je bureau en werken met een computer voor je neus. En misschien is dat ook jou definitie van werken. (als je tenminste “bureauwerk” doet)

Ik kwam erachter dat dat niet werkt voor mij. Ik heb beweging, ruimte en vrijheid nodig om dingen te laten ontstaan.

Wat heb ik gedaan tot 14.00 uur? Ik heb teksten geschreven, mentorsessies voorbereid, foto’s gemaakt en bewerkt, posts gemaakt voor social media, research gedaan voor nieuwe onderwerpen, inspiratie en ideeën opgedaan tijdens de wandeling met de hond en sommige daarvan verder uitgewerkt.

Ik heb dus niet van 9 tot 14 uur achter mijn bureau gezeten en “gewerkt”, maar Ik heb de stroom gevolgd die ik bewust, soms onbewust voelde en op die manier de dingen laten ontstaan die ik wilde of moest doen. Ik heb de flow, de stroom van het leven gevolgd in de richting die het op wilde.

Dat mijn ego daar wat moeite mee heeft, merk ik aan de gedachten die ik hoor in mijn hoofd:

  • Dat is niet hoe werken eruit ziet
  • Werken doe je vanachter je bureau
  • Werken doe je op een vaste werkplek en een vaste tijd
  • Wandelen met de hond is vrije tijd

Gelukkig ben ik me daar nu bewust van en weet ik dat ik niet hoef te luisteren naar alles wat ik hoor in mijn hoofd. 

Ik hoef niet alles te geloven wat ik denk.

Dat geeft mij vrijheid en ruimte om het anders te doen.

Mijn leven, op mijn manier!

Wat heb jij nodig om productief te zijn? Focus, een vaste plek of tijd? Of ruimte en beweging? Ik ben benieuwd. Ik hoor het graag van je!

.