Waar laat jij energie weglekken?

Jij bent onmetelijk krachtig en je kunt veel meer dan je denkt

Je hebt mij vast weleens horen zeggen: Jij bent onmetelijk krachtig of zoals ik het in het Engels heel graag zeg:

You Are Powerful Beyond Measure.

Ik kan me best voorstellen dat je zoiets hebt van ja, dat is leuk, maar hoe dan?

Het is belangrijk om te kijken waar je je energie of je kracht weg geeft. Waar je je energie en je kracht weg laat lekken.

Want dat is natuurlijk de andere kant van onmetelijk krachtig zijn, als je je energie weg geeft of je kracht weg laat lekken, dan is het veel moeilijker om die kracht te behouden en om die volledig te benutten. (Ik maakte er ook een video over)

Eén van de gebieden waar je heel makkelijk kunt beginnen om je kracht te ontdekken is met je eten en drinken.

Je denkt misschien dat je gezond eet, maar kijk eens naar wat er nu nog in groenten of fruit zit, in vergelijking met dertig-veertig jaar geleden. Als je toen een bloemkool at, had je aan één bloemkool genoeg om je dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Als je nu een bloemkool eet zit daar nog maar een fractie van de voedingsstoffen in die je toen binnenkreeg. In verhouding moet je nu misschien wel 20 bloemkolen eten om aan dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen te komen.

Onze voeding is ontzettend uitgeput. Het wordt bewerkt, het komt van over de hele wereld en het wordt rauw geplukt. Het krijgt niet eens de kans om te rijpen in de zon en daarmee verliest het kracht.

Wat kun je doen op een dagelijkse basis om weer kracht in je groenten, je fruit, je eten en je drinken te stoppen?

Vaak zijn we zo gedachteloos bezig. Voordat je het in de gaten hebt denk je: Uh, is mijn brood nu alweer op of is mijn drankje nu al leeg.

Wees aanwezig bij wat je eet en drinkt en geef het liefde en aandacht. Dat klinkt misschien heel raar, maar het is zo ontzettend simpel als je weet dat alles energie is en dat alles een bewustzijn heeft. Van bomen, planten en dieren tot de stoel waar je op zit, het heeft bewustzijn.

Geef liefde aan je appeltje
Als je de volgende keer bijvoorbeeld een appeltje eet, geef dan eens liefde aan je appel.

Zeg tegen je appel bijvoorbeeld: ik hou van je, wat ben je mooi, wat ben je lekker, wat zie je er goed uit, wat fijn dat jij voor mij gegroeid bent, wat fijn dat ik jou nu op mag eten en dat jij mijn lichaam mag voeden.

Zeg het echt vanuit je hart. Je hoeft het niet eens hardop te doen. Alles is intentie, alles is energie, dus zodra je de intentie hebt om liefde naar je appeltje te sturen dan gebeurt het al.

Alleen dat al, met gevoel en met intentie, vanuit je hart, daarmee wordt de energie van je appeltje verhoogd en dat komt weer ten goede aan je eigen onmetelijke kracht. Probeer het uit met 2 stukjes appel, waarvan je de één toespreekt en de ander niet en let op het verschil.

Dat is zo simpel, dat je elke dag kunt doen.
Als je het vergeet, maak jezelf daar niet verkeerd voor, veroordeel jezelf niet door te denken: “wat ben ik toch sufferd dat ik het weer vergeten ben”, want daarmee geef je negatieve energie aan jezelf en laat je je kracht weglekken.

Als je denkt dat je die kracht niet hebt, kijk dan eens naar dit experiment met twee planten. Wat je liefde en positieve aandacht geeft groeit en wat je negatieve energie en aandacht geeft, dat verpietert en verdort.

Zo is het ook met je eten, je drinken, maar ook met jezelf. (daarover meer in een volgende email)

Dat is mijn boodschap voor vandaag
JIJ BENT ONMETELIJK KRACHTIG en jij kunt met die onmetelijke kracht die jij hebt en bent, alles beïnvloeden.

Geef liefdevolle aandacht
Geef alles wat je doet en alles wat je eet en drink liefdevolle aandacht en laat me weten wat je opmerkt, bijvoorbeeld met je appel, met je drinken of wat dan ook.

Dank je wel voor het lezen (en kijken naar de video) en graag tot de volgende keer.