Over mij

Heel lang heb ik gedacht dat ik iets aan mezelf moest veranderen of verbeteren. Dat ik een betere versie van mezelf zou moeten zijn.

Ik dacht dat ik harder moest werken of beter mijn best moest doen om iets te bereiken of te betekenen in deze wereld.

Steeds weer maakte ik mezelf klein en was ik soms bijna onzichtbaar.

Ik had heel veel oordelen en beperkende gedachten over mezelf en wat mensen van me dachten. Ik dacht er iets aan mij niet klopte en ik veroordeelde mezelf voor wie ik was en wat ik deed.

Ik maakte me ook overal druk om en zag al problemen voordat ze er waren. Mijn gedachten draaiden overuren. Slapen was een uitdaging en ik had een kort lontje. Ik kon om niets ‘uit de bocht vliegen’.

Ik deed niet de dingen die me na aan het hart liggen. En ik deed niet de dingen waar ik blij van werd. 

Totdat ik er achter kwam dat ik veel daarvan zelf in stand hield, door de gedachten over mijzelf en over de wereld om me heen te geloven.

Mijn grootste 'aha-moment' was het moment waarop ik het levensveranderende inzicht kreeg, dat

alles wat ik denk, NIET WAAR hoeft te zijn!

Het zette mijn wereld op z’n kop, in de goede zin van het woord. Toen ik ook nog eens begon te begrijpen hoe groot de invloed was van mijn gedachten op mijn gevoel en emoties, veranderde er nog veel meer. 

Voor mij betekende het dat veel van mijn dagelijkse stress, boosheid, irritatie of ongeduld vanzelf verdween, omdat ik nu zag dat ik het zelf aan het creëren was, met de gedachten die ik geloofde.

Dingen glijden nu veel makkelijker van me af, doordat ik niet met meer met elke gedachten in gesprek hoef te gaan.

Ik maak me nu veel minder druk. Dat zorgt ervoor dat ik rust heb in mijn hoofd en in mijn leven. Het is iets waarvan ik voorheen niet eens wist dat dat mogelijk was. Hierdoor ervaar ik meer vrijheid en geluk in mijn dagelijkse leven. 

Die vrijheid geeft me de mogelijkheid om steeds meer mezelf te zijn en mezelf steeds vaker uit te spreken.

Ik ben niet langer afhankelijk van mensen, situaties en omstandigheden buiten mezelf voor mijn rust en geluk.

Omdat dit alles mijn leven zo heeft veranderd, wil ik hiermee anderen helpen om ook die rust en helderheid voor zichzelf te vinden.

Ik wil je laten zien dat het mogelijk is om te leven op een manier die past bij wie je bent, met minder stress en meer plezier, zodat je steeds meer jezelf kunt zijn.

 

My coaching is also available in English

Erna Zuidhoek
Levenscoach-Mentor

Oprichter & Facilitator van De Gave Wijven Club 

Three Principles Practioner

  • Ik ben 28 jaar getrouwd met Rick en woon samen met hem en onze drie kinderen in Voorhout. Wij hebben ook nog 2 katten en een hond
  • Ik  hou van boeken lezen en dingen ontdekken over het leven en over andere bijzondere inzichten die het leven lichter en leuker maken
  • Ik hou van schrijven, alleen doe ik het veel te weinig. Ik kocht ooit een dure vulpen, maar die ligt heel vaak werkeloos in het mooie doosje dat ik er bij kreeg.
  • Ik hou van dansen en zingen. Als ik muziek hoor kan ik niet meer stil staan en moet ik bewegen.  Of dat nou is op een feestje of terwijl ik de hond uit laat, dat maakt mij niet uit.  Eén van mijn favoriete uitspraken is: Zij die dansen worden voor gek verklaard door hen die de muziek niet horen!
  • Ik hou van het leven, lekker eten, ontspannen en een beetje gek doen
  • Mijn manier van kijken naar de wereld is vernieuwend en anders en gericht op mogelijkheden.  Lees HIER  hoe dat is ontstaan.

Het overlijden van mijn vader in 2009, is het begin geweest van een bijzondere ontdekkingsreis. Ik heb tijdens die reis, die eigenlijk nog steeds doorgaat, veel dingen mogen leren die mijn leven een stuk leuker en makkelijker hebben gemaakt. 

Lees HIER het verhaal van mijn ontdekkingsreis

 

Wat mensen over mij zeggen:

Hans (57): Leuk dat ik je heb mogen leren kennen en om je passie te zien voor wat je doet en wat je voor mensen wil betekenen

Natasja (46): Ik ken niemand die zoveel enthousiasme uitstraalt als jij! Daar wordt je toch blij van!

Jannie (63): Wat jij doet is echt uniek, je hebt zoveel inzicht en kennis van zaken waarvan ik het bestaan niet eens weet

Gonda (34): Dankzij onze gesprekken ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken. Het heeft me een andere kijk op het leven gegeven, waardoor ik nu steeds vaker kan kiezen voor dingen die voor mij belangrijk zijn"

Anja (58):  Wat jij doet  is geweldig, de energie spat er van af!!  "Ik heb net je nieuwe e-book gelezen. Ik herkende natuurlijk een aantal dingen waar we samen al eerder over hebben gesproken, maar er waren ook wat nieuwe dingetjes zoals de broodkruimels, die je kan volgen. Heel erg leuk die metaforen."
"Nu kan ik opnieuw zeggen: jouw wijsheden zijn het beste wat me de laatste tijd is overkomen. En bij een terugval lees ik jouw teksten of kom ik weer bij je langs! Het voelt zo rijk dat ik je heb leren kennen! "

Wil je een afspraak maken of meer informatie? 

Bel me of stuur een berichtje via whats-app op: 06 28 876 686. Of stuur een mail naar erna@gunjezelfhetbeste.nl

E-BOOK Maak van je probleem een oplossing
Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt in MailChimp
Download gratis: Van irritatie naar transformatie
Door het invullen van je gegevens en je aanmelding geef je toestemming aan gunjezelfhetbeste.nl om je te mogen mailen en je persoonsgegevens te verwerken.