Klagen

niet-klagen-1Klagen, we doen het allemaal wel eens, maar zeg eens eerlijk, heeft je ooit veel opgeleverd of bracht het je juist meer van hetzelfde. Dat is namelijk hoe het werkt. Waar je je aandacht op richt, groeit. Of dat  nou iets positiefs of iets negatief is, dat maakt niet uit. Het is een universele wet.

En wij Nederlanders zijn er best goed in, in klagen. Klagen over je werk, over je baas, je collega’s, geluidsoverlast, over je buren en natuurlijk over het weer. Dat is toch wel één van de meest gehoorde klachten. “O, wat is het warm”, als de zon eindelijk schijnt of “nou best koud hè vandaag”, als de temperatuur een paar graden is gedaald.

Maar waarom doen we dat? Wat is dat? Zien we niet meer dat dat heerlijke zomerbriesje het allemaal net wat aangenamer maakt en dat de lucht echt prachtig strak blauw is op de misschien iet wat kille najaarsdag.

Er is zoveel moois te zien ook op een misschien voor jou wat te warme of te koude dag. Ik geniet ervan om ’s morgens al tijdens het uitlaten van de hond de wereld te begroeten. Te kijken naar de natuur en er de schoonheid in te zien. De natuur is perfect, wij zijn perfect, want wij zijn ook natuur.  Alles en iedereen is  de perfecte perfectie. Alleen zijn we dat massaal vergeten. Laat we vooral meer genieten van het weer, de natuur en de wereld om ons heen.

En als jij vind dat jou wereld niet perfect is, dan zie je niet het grotere plaatje, want niets gebeurt zo maar.  Maak een start met het richten van je aandacht op dingen die je wilt en niet op wat je niet wilt en je zult merken dat dat wat je vraagt of waar je je aandacht op richt, is wat je krijgt.

14-10-2016