Er moet meer zijn in het leven dan dit

“Dit” was voor mij datgene wat ik kon zien met mijn ogen en horen met mijn oren en wat ik kon voelen, ruiken en proeven.

Op de een of andere manier ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in dingen die “niet normaal”waren. Spirituele zaken, edelstenen, ons zelfhelend vermogen, de kracht van gedachten, het gegeven dat alles energie is en dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Het was altijd op de achtergrond aanwezig. Ik las er boeken over, ging naar interessante lezingen, zocht dingen op op internet.  De omslag kwam na het overlijden van mijn vader in augustus 2009.

Toen kwamen deze interesses duidelijker naar de oppervlakte drijven en maakte ik als eerste kennis met Reiki. Ik deed een cursus Reiki en shambhala. Ik maakte kennis met gezonde voeding en toen dat balletje eenmaal was gaan rollen, kwamen meer dingen op mijn pad.

Gaandeweg ontdekte ik steeds meer dingen die mij interesseerde en ik volgde veel cursussen en workshops om kennis en informatie te verzamelen.

In 2014 kwam Access Consciousness op mijn pad en leerde ik een methode die BARS heet. Dat heeft mijn leven behoorlijk veranderd. Door het geven en ontvangen van Bars sessies merkte ik dat ik veel makkelijker met alledaagse dingen om kon gaan. Ik maakte me minder druk over dingen die om me heen gebeurde waar ik toch geen invloed op kon hebben.  Kon veel makkelijker met moeilijke mensen of situaties omgaan. Dingen gleden makkelijker van me af. Waar ik me voorheen nog eens behoorlijk op kon winden over dingen die niet gingen zoals ik dat wilde, merkte ik nu een veel groter gemak.

Na de Bars cursus heb ik nog diverse andere Access Consciousness trainingen gedaan. Die mij allemaal stuk voor stuk een andere kijk op dingen gaven. Ik leerde waarom vragen stellen de deur opent naar nieuwe mogelijkheden, waardoor dingen makkelijker in beweging kwamen. En ondanks dat ik veel dingen nog niet echt kon plaatsen, voelde ik dat hier een waarheid in zat.

Meer en meer dingen die het leven simpeler en leuker maken kwamen op mijn pad. Ik was er niet echt naar op zoek. Het leek of die dingen mij vonden. Heel bijzonder!

Maar mijn grootste 'aha-moment' was echter toen ik een inzicht kreeg, dat alles wat ik denk niet perse waar hoeft te zijn. Het zette mijn wereld op z’n kop, in de goede zin van het woord.

Voordat moment had ik van alles gedaan om mijn leven te veranderen. Ik was van het positief denken en affirmaties herhalen, mediteren, boek na boek lezen, cursussen en workshops volgen. Alles om omdat ik dacht dat er iets aan mij ontbrak.

Toen ik dit levens-veranderende inzicht kreeg wist ik dat niet gaat over om meer kennis en informatie verzamelen of een methode of techniek leren. Ik zag ineens iets wat ik me nog nooit had gerealiseerd; namelijk hoe we als mens functioneren via je gedachten en hoe dat je leven voor 100% bepaalt.

Dat is iets wat mijn leven een totaal nieuwe draai heeft gegeven!