BLOG Vraag en het wordt gegeven

Vraag en het wordt gegeven

Zolang ik me kan herinneren heb ik broze nagels. Als ze net een klein beetje langer werden dan scheurden en brokkelden ze af. Iets waar ik best wel van baalde. Totdat ik een aantal maanden  geleden weer eens iemand zag ik die van zichzelf hele mooie lange sterke nagels had.

Ik zei toen hardop: ik zou ook wel graag van die lange en sterke nagels willen hebben. EN in mijn hoofd stelde ik de vraag: Wat is er voor nodig/hoe zou het zijn om ook van die lange sterke nagels te hebben?

En in eens viel het me op…… Mijn nagels werden langer, de brokkelige voorkant was verdwenen en ze groeiden door, waar ze normaal zouden afscheuren. Hoera!! Lange sterke nagels.  Nu is het ook zo dat ik sinds een tijd weinig tot geen melk producten meer eet/drink en ook gebruik ik sinds een tijdje een zelfgemaakte hand en nagelcrème op basis van kokosolie, sheabutter en essentiële oliën van Young Living  

Nu kun je je dus afvragen of mijn lange en sterke nagels het gevolg zijn van het minder eten van melkproducten en het gebruik van de hand/nagelcrème. OF, ben ik deze dingen gaan doen, juist omdat ik de vraag heb gesteld, waardoor ik  er dus (bewust/onbewust) voor heb gekozen om minder zuivel te consumeren en die hand en nagelcrème te gaan gebruiken.

Een soort kip en het ei verhaal. Hoe dan ook, ik hou het op het laatste. Door mezelf die vraag stellen opende ik de deur naar een nieuwe mogelijkheid  en dat was  dus het bewustzijn van  minder melkproducten gebruiken en de hand/nagelcrème te gaan gebruiken.

Elke keer als je een vraag stelt opent zich een luikje naar een nieuwe mogelijkheid. Iets waarvan je je tot op dat moment niet bewust was.  Hoe meer vragen je stelt hoe meer luikjes en deuren er opengaan en hoe meer je bewust wordt van mogelijkheden, kansen, ideeën, ingevingen,  gelegenheden, e.d.

En of het nu gaat om het voorbeeld wat ik hierboven heb neergezet of om grotere “levensvragen”. Zodra een vraag stelt, krijg je een antwoord. Niet altijd op de manier waarop je het misschien zou wensen of verwachten, maar het antwoord krijg je. In mijn geval dus door mijn eetgewoonten aan te passen en andere producten te gaan gebruiken.

Welke vragen kun jij stellen die jou een andere mogelijkheid laten zien? Hoe stel je vragen die werken? Waar moet je op letten enz.?

Ik vertel er je graag meer over in de Workshop: Vraag en het wordt gegeven op maandag 10 juli 2017 om 20.00 uur in Voorhout